Gerelateerd nieuws

Emissievrije stroom genereren met een waterstofgenerator!

Ook in de sector van de stroomgeneratoren wordt uitstoot steeds belangrijker. Waterstof is geen toekomstmuziek meer, vinden wij van Bostools. Onze producent heeft een generator ontwikkeld op waterstof. Deze werkt niet met een brandstofcel maar met een waterstofverbrandingsmotor.

De werking is simpel. Aan de toevoerkant heb je waterstof vanuit een cilinder en zuurstof uit de omgevingslucht. Aan de uitvoerkant heb je dan elektriciteit voor gebruik en waterdamp en warmte als uitlaat.

De CO2-uitstoot is hierdoor nihil. Door niet op volledig vermogen te draaien zal er ook geen NOx-uitstoot zijn.

Deze generatorset wordt nu vooral ingezet op locaties waar de emissie-uitstoot zoveel mogelijk beperkt moet worden, zoals bouwterreinen en evenementen.

Het aggregaat dat operationeel is levert 45 kVA.

Instagrid One

Ook een emissievrij product is de Instagrid One. Deze accupack met het continue vermogen van 2,1 kW en piekvermogen van 18000W levert superieure prestaties.

Ideaal te gebruiken in grond-, weg- en waterbouw, installatietechniek en servicevoertuigen. De Instagrid weegt slechts 20kg en de IP54-classificatie maakt hem ongevoelig voor stof of vocht.

Instagrid vervangt brandstofgeneratoren door een draagbare, stille stroomvoorziening zonder uitlaatgassen. Een duurzame stroomvoorziening op elke werkplek!

Voor advies en demonstratie:

Bostools.nl

IJsselmuiden – 038-3332508

info@bostools.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven