Gerelateerd nieuws

Elestor BV

Elestor heeft een technologie geïntroduceerd voor de opslag van elektriciteit in grootschalige, stationaire toepassingen, waarmee de opslagkosten per MWh tot een absoluut minimum worden gereduceerd. De innovatie maakt gebruik van het zeer goedkope waterstof en broom, beide wereldwijd in enorme hoeveelheden beschikbaar, gecombineerd met een gepatenteerd systeemontwerp en gemakkelijk te produceren compacte cellen.

Deze ‘triple cost reduction’ strategie opent een scala aan business cases, die essentieel zijn voor het versnellen van de energietransitie. Op termijn is de Elestor technologie de ideale kandidaat om volledige fossiele energiecentrales te vervangen.

Het belangrijkste verschil met conventionele batterijen is dat in de Elestor technologie vermogen [MW] en Energie [MWh] niet gekoppeld zijn, waarmee extreem kosten-efficiënt langere periodes overbrugd kunnen worden, gedurende welke nauwelijks hernieuwbare energie wordt opgewekt. Een andere unieke eigenschap is dat de Elestor technologie geïntegreerd kan worden in waterstof-infrastructuren en electrolysers, waarmee optimalisatie op totaal energiesysteem niveau mogelijk wordt.

Elestor is in 2021 genomineerd als 1 van de 10 meest innovatieve bedrijven in Nederland in een competitie tussen 600 deelnemers. De Nederlandse Innovatieprijs is een initiatief van het Amsterdams Centre for Business Innovation (Universiteit van Amsterdam).

Elestor staat op het punt een ultra-snelle groeifase in te gaan, mogelijk gemaakt wordt door grote investeringen, in combinatie met contracten met bedrijven die de Elestor technologie vanuit strategisch belang adopteren.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven