Gerelateerd nieuws

Eerste bouwtekeningprojectievloer van Nederland, InReal, officieel gelanceerd

InReal, de eerste plek waar je in je eigen bouwtekening kunt stappen, is per direct gelanceerd. Bij InReal wordt de plattegrond van een woning op ware grootte geprojecteerd, zodat mensen real-life aanpassingen kunnen doen en zo weloverwogen beslissen hoe ze hun woning willen (ver)bouwen. Doordat bezoekers vroeg in het bouwproces een helderder beeld van de architect ’s plannen krijgen, voorkomen zij dure aanpassingen achteraf.

In een studio projecteert InReal met behulp van speciaal afgestemde beamers elk gewenst ontwerp op de projectievloer van 175 vierkante meter. Daarop kunnen bezoekers met verplaatsbare meubels en wanden de indeling van hun bouwplannen exact nabootsen. Het doel is om het bouwproces zo begrijpelijk en efficiënt mogelijk te maken. Oprichter van InReal, Frank Boudewijns, kreeg het idee tijdens zijn carrière in de vastgoedmarkt: “Ik heb gezien dat veel mensen bouwtekeningen visualiseren of ruimtes inschatten lastig vinden. Hierdoor moeten zij in een later stadium bijvoorbeeld een muur of stopcontact verplaatsen. Omdat mensen in onze studio echt door hun bouwtekening lopen en zelf muren fysiek verplaatsen, ervaren zij direct het effect van de verschillende opties. De betere keuzes die zij hierdoor maken besparen hen tijd, verrassingen én een prijzige aanpassing achteraf.”

Interactieve ontwerpervaring

Boudewijns’ doorslag voor het oprichten van InReal was een Instagram-post, waarin iemand met behulp van tape een huis op ware grootte probeerde na te bootsen op een parkeerplaats. Hij geloofde dat er een eenvoudigere manier moest zijn en besloot eigenhandig een autogarage te renoveren tot studio, die inmiddels zowel per uur, als dagdeel te huur is. Hier kunnen huiseigenaren zelf of met hun architect terecht, zodat die ter plekke het ontwerp kan verfijnen. Boudewijns: “Wij beogen een onmisbare partner voor architecten te worden in het ontwerp- en bouwproces. Zij kunnen in onze studio plannen en mogelijkheden gemakkelijk presenteren, die tot leven laten komen en zo hun klanten echt hun ideeën laten beleven. Ons doel is om de standaardtussenstap te worden voor het verkennen, aanpassen en optimaliseren van woningplannen. Zeker omdat een uurtje bij ons financieel niet opweegt tegen onvoorziene aanpassingskosten.”

Internationale ambities

InReal bevindt zich in de beginfase van een veelbelovende toekomst. Op het moment ontvangt Boudewijns al veel aanvragen vanuit het hele land, waardoor hij niet uitsluit het concept buiten de landsgrenzen te introduceren. Boudewijns: “Onze huidige focus ligt op het verder ontwikkelen van het concept in Nederland, al zou het geweldig zijn als mensen over de hele wereld onze oplossing ontdekken. Hoewel steeds meer mensen kunstmatige intelligentie inzetten om een idee van hun huis te krijgen, merken wij dat onze bezoekers toch veel waarde hechten aan het samen kijken, voelen en live experimenteren. Ik nodig iedereen uit het zelf te komen ervaren.”

Over InReal

InReal wil mensen ondersteuning bieden bij het realiseren van hun woondromen. Door jouw bouwtekening, plattegrond of ontwerp op ware grootte te projecteren, kun je bij InReal letterlijk in je bouwtekening stappen. Oprichter Frank Boudewijns wil met InReal het bouwproces begrijpelijker, efficiënter en bevredigender maken voor iedereen die bouwt of verbouwt. InReal is gevestigd in IJsselstein. Voor meer informatie, bekijk de website: www.inreal.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven