Gerelateerd nieuws

Een open gesprek aangaan

Aan bouwprojecten nemen vaak veel mensen en groeperingen deel, elk met verschillende interesses, kennis, ideeën, manier van zakendoen en culturele achtergrond. De kunst bestaat erin om deze deelnemers rond een tafel samen te brengen en een zo open en gericht mogelijke uitwisseling van ideeën te realiseren.

Dit vereist de vaardigheid om soms moeilijke situaties te tolereren, zorgvuldig te coördineren en de dialoog met voorzichtigheid en vastberadenheid te leiden. De beste voorwaarde is een open sfeer met   verschillende ideeën. Want alleen moed om te   veranderen maakt het mogelijk om los te komen van bekende patronen en helpt om complex te   vereenvoudigen – een van onze belangrijkste zorgen.

Dankzij een goed begrip van waarden zijn wij in staat om kloven te overbruggen en alle deelnemers aan een bouwproces te winnen voor een gemeenschappelijke agenda. Dit vermogen te modereren zit verankerd in het DNA van de onderneming. Hierbij is onze eigenschap om aandachtig te luisteren en de juiste vragen te stellen een grote meerwaarde. Omdat goede vragen de bij een bouwproject betrokken partijen openstellen voor productieve denkprocessen en gesprekken, ten nadele van verstarde denkwijzen en vooringenomenheid. Dit betreft vragen die doordringen tot de kern van de zaak en erbij helpen om nieuwe inzichten te verwerven en meer en meer gemeenschappelijk terrein te winnen.

Wij bij MAX FRANK noemen dat: BUILDING COMMON GROUND

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven