Gerelateerd nieuws

Drie nominaties MKB INFRA-AanbestedingsAward 2023 bekend: Gemeenten Eindhoven en Rijssen Holten en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

De jury van de MKB INFRA AanbestedingsAward maakt vandaag bekend dat zij de gemeenten Eindhoven en Rijssen-Holten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (in alfabetische volgorde) nomineren voor de MKB INFRA Award 2023. Deze prestigieuze prijs wordt op 8 mei a.s. uitgereikt tijdens een MKB INFRA-bijeenkomst over duurzaam aanbesteden in het Haagse Nieuwspoort. De Award wordt  om de twee jaar uitgereikt aan de meest mkb-vriendelijke infra aanbesteder door de winnaar van de laatste Award. De jury beschouwt de drie genomineerden als een voorbeeld en inspiratiebron voor andere aanbesteders van infrastructurele werken.

De jury heeft zich gebogen over inzendingen van een groot aantal aanbestedende diensten. Voor de drie genomineerden geldt, ieder afzonderlijk, dat er door hun eigen wijze van toepassing van de aanbestedingsregels een level playing field ontstaat voor mkb en grote bedrijven.

Op maandag 8 mei 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur maakt de jury bekend wie van de drie genomineerden in 2023 winnaar wordt van de MKB INFRA AanbestedingsAward 2023 en de bijbehorende trofee krijgt overhandigt. Wethouder Anne Mulder van de gemeente Den Haag, de vorige Awardwinnaar, zal de prijs uitreiken. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst van MKB INFRA in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag die in het teken staat van duurzaam aanbesteden.

Met de MKB INFRA AanbestedingsAward wordt ingespeeld  op de aanbestedingswetgeving, waardoor een gelijk speelveld voor grote en mkb-bedrijven moet ontstaan en eerlijke concurrentie wordt gestimuleerd. Daarnaast is bij deze inzending ook gekeken hoe aanbestedende diensten omgaan met duurzaamheidsaspecten in het kader van de verduurzamingsoperatie in Nederland.

De instelling van deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel opdrachtgevers uit overheden en semi-overheden te stimuleren mkb-bedrijven betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven. Met de prijs hoopt MKB INFRA dat vernieuwende oplossingen worden geïnitieerd en optimale prijs-prestatie-verhoudingen worden bereikt, waarmee tevens het maatschappelijk belang wordt gediend. Eerdere prijswinnaars waren de gemeenten Nijmegen, Steenwijkerland, Tilburg, Enschede en Den Haag.

De jury van de MKB INFRA AanbestedingsAward is als volgt samengesteld:

  • (Peter) Remmits, juryvoorzitter en ondernemer
  • Mr. M.A.Th. (Meriam) de Koning, juridisch adviseur bouw- en aanbestedingsrecht
  • Ir. I.W. (Iman) Koster, directeur CROW
  • M.H.M. (Maarten) Loeffen, directeur Stadswerk
  • H.M. (Hilde) Palland, Tweede Kamerlid voor het CDA
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven