Gerelateerd nieuws

Douchewarmte terugwinnen zonder verbouwing

De douche is een grote energieslurper. Warm douchewater wordt enkele seconden gebruikt en verdwijnt dan door het doucheputje. Nu de gasprijs een recordhoogte bereikt, ligt hier een kans om energie te besparen. Met de Sanura Flatmate kan dat in een handomdraai en zonder in te leveren op comfort.

In een gemiddeld huishouden gaat 15 tot 20% van de gasrekening naar de douche. In goed geïsoleerde woningen zelfs tot 50%. Met een douche-wtw kan een groot deel van deze energie worden teruggewonnen. Conventionele douche-wtw’s worden ingebouwd in de douchevloer of muur, en zijn daarom met name geschikt voor plaatsing tijdens nieuwbouw of grootschalige renovatie. De Flatmate brengt hier verandering in en is bij uitstek geschikt voor plaatsing in bestaande badkamers.

De Flatmate wordt bovenop de bestaande douchevloer geplaatst, en met koppelstukken aangesloten op de douchekraan. Met een installatietijd van minder dan 20 minuten, en een maximaal rendement van 42,6% (gemeten conform NTA8800) is de Flatmate een snelle en kosteneffectieve manier om energie te besparen in bestaande badkamers.

Inmiddels wordt de Flatmate toegepast bij meerdere woningcorporaties, en rechtstreeks geleverd aan consumenten. Op de Vakbeurs Energie praat Sanura u graag bij over deze eenvoudige duurzame maatregel in stand 3.F026.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven