Gerelateerd nieuws

Donderdag 29 september: Beton Café

Hergebruik van gebouwen? Ja! Maar hoe dan? Het is geen nieuws meer: de CO2-uitstoot in Nederland moet worden gereduceerd. Het streven vanuit het Betonakkoord is dat CO2-neutraal, volledig hergebruik van betonreststromen en betonelementen, slim, adaptief en circulair ontwerpen en bouwen dé standaard worden in 2030. 

Tijdens het eerste Beton Café staan hergebruik, onderhoud en reparatie centraal. Als de toekomst hergebruik is, hoe kijkt de toekomstige beroepsgeneratie hier naar? Lucca Fischer geeft een inspirerende toelichting op haar afstudeerwerk. In juli 2022 studeerde zij cum laude af met een Master in Architectuur. Haar scriptie “Architectural Young Classics: A sustainable reuse strategy for administrative office buildings of the 1970s and 1980s” behandelt duurzame hergebruikmogelijkheden van kantoorgebouwen uit de jaren 70 en 80. Een belangrijk aspect hierin is de waarde van de betonnen structuren in deze gebouwen. 

Rob Doomen neemt het stokje vervolgens van Lucca over en licht een casus toe waaraan hij heeft gewerkt. Deze casus is de basis voor de paneldiscussie die hierop in het tweede gedeelte van de middag volgt. Onder leiding van Edwin de Kuiper (Directievoorzitter Dura Vermeer) gaan Bart van Kampen (Architect De Zwarte Hond), Jelle Lecluijze (Specialist beheer en onderhoud betonconstructies Betononderhoudspaviljoen) en Rob Doomen (Partner en adviseur constructies Pieters Bouwtechniek) met elkaar in gesprek. Waar lopen de verschillende specialismen tegenaan bij hergebruik van bestaande bouwobjecten? Welke uitdagingen en oplossingen zien zij? Maar nog veel belangrijker: het publiek neemt deel aan deze paneldiscussie. Waar loop jij in je dagelijkse werk tegenaan? Welke vragen heb jij? Tijdens een interactieve middag haal én breng jij een hoop kennis! 

Deelnemen? We ontmoeten je graag op het eerste Beton Café!

  • Datum: donderdag 29 september 2022
  • Locatie: Bar Beton Utrecht (Rijnsweerd)
  • Programma: 15.00 – 18.15 uur 
  • Kosten: €35,- voor leden, €70,- niet leden (inclusief BTW)
  • Dit evenement telt mee voor de nascholingseisen aan betononderhoudskundigen volgens BRL3201 Betonreparatie.
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven