Gerelateerd nieuws

Doel activeringscode: machtigen en handelen namens een andere organisatie

De activeringscode heeft als doel particulieren (en eventueel kleine zelfstandigen) de mogelijkheid te geven om zelf de informatie uit de inventarisatie voor de verwijdering door te geven aan een partij naar keuze. Omdat particuliere asbest-eigenaren geen toegang hebben tot het LAVS (Landelijk Asbestvolgsysteem), beschikt het LAVS over een machtigingsfunctie ‘de activeringscode’ deze is alleen bedoeld voor particulieren.

Als een bedrijf een bezit aanmaakt krijgt het bezit een unieke activeringscode. Deze activeringscode kan (buiten het LAVS om) aan de particulier gegeven worden zodat de particulier deze code weer naar een ander bedrijf kan doorsturen. Het bedrijf die de activeringscode van de particulier ontvangt kan zichzelf met deze code in het LAVS machtigen op het bezit van de particulier.

Het LAVS is een ketensysteem

Het LAVS is alleen bedoeld voor bedrijven. Een bedrijf kan een ander bedrijf machtigen op een bezit. Hiervoor dient de machtigingsfunctie in het LAVS. Omdat het LAVS een ketensysteem is zorgt deze machtigingsfunctie ervoor dat alleen de gewenste ketenpartners op een bezit gemachtigd worden. Wanneer de gemachtigde met de activeringscode een ander bedrijf buiten het ketensysteem werkzaamheden laat uitvoeren werkt dat niet. Vaak wordt de activeringscode in deze situatie onjuist gebruikt.

Hoe maak ik een machtiging aan?

  • Maak een bezit aan
  • Klik in het bezit op ‘machtigen’
  • Maakt een keuze in de pull down lijst
  • Het bezit wordt zichtbaar bij de organisatie die nu gemachtigd is
  • De organisatie die gemachtigd is kan namens u, op basis van het aangemaakte bezit, projecten aanmaken en uitvoeren.

Het nadeel hiervan is dat u niet de projecten kunt zien die aangemaakt zijn op uw bezit. U ziet alleen in het bezit de status van eventuele bronnen.

Een alternatief om namens een andere organisatie te handelen. Met deze functie kan een andere partij namens u het bezit aanmaken. Op basis daarvan kan de ander partij het bezit projecten aanmaken en uitvoeren.

Hoe kan ik een andere organisatie namens mij laten handelen?

Buiten het LAVS om maakt u afspraken met de organisatie die namens u gaat handelen. Die organisatie maakt in het LAVS namens u het bezit aan. Het bezit wordt dan in het LAVS voor u en de organisatie die namens u het bezit heeft aangemaakt zichtbaar. Vervolgens gaat de organisatie die voor u handelt op basis van het bezit de projecten aanmaken en uitvoeren.

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven