Gerelateerd nieuws

De vijfde editie van the Next Step Program is geopend voor ondernemende architecten!

De Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) en gebiedsontwikkelaar Synchroon kondigen met trots aan dat de vijfde editie van het Next Step Program van start is gegaan. Dit toonaangevende initiatief, dat zich richt op het stimuleren van jonge, getalenteerde architecten, biedt een platform voor innovatie, samenwerking en groei in de architectenbranche. 

The Next Step Program is specifiek ontworpen om jonge architecten te ondersteunen in hun professionele groei en zakelijke ontwikkeling. Deelnemers worden uitgedaagd om niet alleen uit te blinken in ontwerp, maar juist om hun zakelijke vaardigheden te ontwikkelen, essentieel voor succes in de hedendaagse competitieve markt. 

Inhoud Program 

Het programma bestaat uit drie rondes. Een vakjury kiest allereerst 10 genomineerden uit de inzendingen die verder kunnen met het exclusieve programmadeel bestaande uit o.m. diverse masterclasses. Uiteindelijk blijven er drie finalisten over en krijgen toegang tot een uitgebreid netwerk van experts uit de branche, persoonlijke begeleiding van ervaren mentoren, en de mogelijkheid om hun innovatieve ideeën en ontwerpen te presenteren aan een breed publiek en deskundige jury. Daarbij maken zij kans op de Next Step Award, een mogelijke opdracht van Synchroon en 10.000 euro aan prijzengeld

Vakjury 

De kundige vakjury van de vijfde editie bestaat uit: juryvoorzitter Oana Bogdan (&Bogdan), Anne Geenen (Site Practice, winnaar editie 4), Uri Gilad (Office Winhov), Steven Delva (DELVA Landscape Architecture Urbanism) en Saartje van der Made (Benthem Crouwel Architects). Samen met directeuren van Synchroon en BNA, Tobias Verhoeven en Anne Schroën (beiden geen stemrecht) gaat de jury vanaf april aan de slag. 

Deelname 

De inschrijving voor het Next Step Program is nu geopend. Jonge architecten tot en met 40 met een eigen bureau en een opgeleverd project (niet ouder dan twee jaar) worden aangemoedigd om deel te nemen. Inzendtermijn loopt tot 27 maart 2024. Aanmelden kan via de officiële website van Next Step Program waar ook meer informatie te vinden is over de criteria, het proces en de deadlines. Mis deze unieke kans niet om een carrière als architect te versnellen en de ondernemersvaardigheden te versterken. 

De vakjury, BNA en Synchroon kijken uit naar de frisse, innovatieve ideeën en projecten die deze nieuwe ronde van het Next Step Program zal opleveren.  

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven