Gerelateerd nieuws

De inschrijving voor de NRP Gulden Feniks 2023 is geopend!

We reiken deze jaarlijkse nationale prijs uit aan voorbeeldprojecten in de renovatie- en transformatiesector die in 2022 zijn opgeleverd. Successen en gedeelde lessen worden hierbij gedeeld; de Gulden Feniks is een prijs om van te leren.

Inzenden 

Iedereen die heeft (mee)gewerkt aan een voorbeeldstellend project dat in 2022 is opgeleverd kan deze aandragen. Er zijn drie categorieën: renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Inzenden kan tot en met vrijdag 26 mei 2023 via nrpguldenfeniks.nl

Beoordeling

Inzendingen die voldoen aan de voorwaarden van de prijs worden beoordeeld door een vakkundige jury met verschillende achtergronden. Zij nomineren projecten aan de hand van de vijf criteria: duurzaamheid, sublimatie, economische waardecreatie, maatschappelijke waardecreatie en innovatie. Tenslotte wijst de jury maximaal vier winnaars aan: één in elke categorie en eventueel een wildcard.

Eerdere inzendingen 

De Wereldburger in Amsterdam, De Voortuinen in Amsterdam en Kerckebosch in Zeist wonnen vorig jaar de Gulden Feniks met hun voorbeeldstellende project op het gebied van respectievelijk renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Daarnaast ontving De Utrecht in Leeuwarden een wildcard. De vakjury selecteerde de winnaars uit 48 ingediende projecten. In het juryrapport lees je meer over de projecten. 

Project voordragen

Ken je een project dat zou moeten worden voorgedragen? Stuur dit bericht dan door of breng ons persoonlijk op de hoogte via guldenfeniks@nrp.nl   

Reminder ontvangen? 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de inschrijving voor de Gulden Feniks 2023? Meld je dan aan voor onze maillijst en ontvang zo nu en dan een reminder om jouw project in te dienen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven