Gerelateerd nieuws

De ideale veiligheidsschoen voor de zomer

Op de werkplaats, in de productie, in het magazijn of op de bouwplaats – op veel werklocaties zijn veiligheidsschoenen een must. De eisen die aan deze schoenen gesteld worden zijn meestal net zo gevarieerd als het aantal verschillende werkzaamheden waarbij ze gedragen worden. En dan speelt de tijd van het jaar natuurlijk ook nog een rol.

De toonaangevende Duitse fabrikant van veiligheidsschoenen Elten heeft echte allround talenten in het assortiment, die niet alleen aan alle veiligheidseisen voldoen, maar ook comfortabel zijn en er sportief uitzien.

Het Elten-model “Loan XXSports Pro black-lime” is zo’n allround talent, dat ook nog eens bij uitstek geschikt is voor de zomer. De kleuraccenten in fris limoengroen en lichtgrijs en het sportieve uiterlijk maken deze schoen tot een echte blikvanger in het dagelijkse werkleven. Uiteraard hoeft de drager wat betreft draagcomfort en veiligheid geen concessies te doen:

De veiligheidsschoen heeft beschermingsklasse S3. De bijzonder slipvaste, dubbellaagse buitenzool van PU en TPU is voorzien van het uiterst veerkrachtige Infinergy® partikelschuim van BASF. Dit geeft een groot deel van de tijdens het lopen gebruikte energie terug, waardoor de gewrichten worden ontzien en vermoeidheid van de voet wordt voorkomen. Voor wie dagelijks op de been is en tijdens het werk regelmatig moet lopen, knielen of staan, is dit een merkbare verlichting. De vloeren van de meeste werkplekken hebben namelijk geen schokdempende eigenschappen. Het bovenmateriaal van hydrofobe microvezel is weerbestendig, sneldrogend en stoot binnendringend vocht af. De TPU-kruipneus beschermt het bovenmateriaal bovendien tegen slijtage door knielende werkzaamheden. Dit maakt de “Loan” ook geschikt voor werkomgevingen waar het er ruig aan toe gaat.

Last but not least heeft de “Loan” een ademende textielvoering. Deze reguleert het klimaat, neemt transpiratievocht op en zorgt dat dit ook afgevoerd wordt. Kortom: de ideale veiligheidsschoen voor in de zomer.

(alle afbeeldingen © ELTEN GmbH)

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven