Gerelateerd nieuws

De hoge temperatuur warmtepomp oplossing

TEON warmtepompen bieden een oplossing om slecht geïsoleerde gebouwen van het gas af te helpen en zo de verduurzaming te versnellen.

Veel oudere gebouwen, of het nu woningen zijn, appartementsgebouwen, kantoren of bedrijfspanden, kunnen niet afdoende geïsoleerd worden tenzij er een enorme en kostbare renovatie plaatsvindt. De TEON warmtepomp biedt de oplossing en tegelijkertijd verbetert uw energie label met twee klassen.

Hoe werkt het? Een TEON hoge temperatuur warmtepomp levert aan het bestaande radiator systeem een temperatuur van 70 – 80 °C, net zoals uw huidige cv-installatie dat doet. Er zijn dus geen ingrijpende verbouwingen nodig om het gebouw warm te krijgen, en dat met een goede energie efficiëntie. De COP varieert van 3 tot 6 afhankelijk van de temperatuur die geleverd moet worden, zie grafiek. Een hoge COP betekent minder elektriciteitskosten.

Onze warmtepomp maakt gebruik van nieuwe generatie natuurlijke koelmiddelen. Deze hebben een zeer lage GWP (Global Warming Potential) en zijn door de EU ook voor gebruik in de verre toekomst goedgekeurd. Het koelmiddel heeft uitstekende thermodynamische eigenschappen en daarom kan de temperatuur van oppervlaktewater of bodemwater (5-10 °C) in een stap worden opgewarmd naar 80 °C.

De pomp is ook uitstekend geschikt om restwarmte van 20 tot 45 °C op te werken naar temperaturen geschikt voor mini-warmtenetwerken of als aanvulling op een distributie warmtenetwerk.

De TEON pompen kunnen ook koelen in de zomer. Dit is uitermate relevant voor bedrijfs- en kantoorpanden, waardoor er zowel in de winter als in de zomer een prettig werk klimaat ontstaat.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven