Gerelateerd nieuws

De Dépendance luidt het najaar in met ‘The Rent Emergency’

Op donderdag 14 september verwelkomt het Rotterdamse platform voor stadscultuur De Dépendance de bekroonde journalist Vicky Spratt, auteur van Tenants: The People on the Frontline of Britain’s Housing Emergency.

In een tijdperk waarin de kloof tussen arm en rijk gestaag groeit, wordt het delen van sociale voorzieningen en publieke eigendommen overschaduwd door de zoektocht naar winst. De winstgedreven benadering van de woningmarkt heeft een wereldwijde crisis in betaalbare huisvesting veroorzaakt.

Nergens is deze kloof duidelijker dan op de Britse huizenmarkt. Spratt maakt kritisch inzichtelijk hoe in het Groot-Brittannië van de 21e eeuw miljoenen mensen levens proberen op te bouwen in particuliere huurwoningen, die winst opleveren voor verhuurders maar geen veilige en stabiele basis bieden aan huurders – een probleem dat ook maar al te zichtbaar is in Nederland.

Spratt wordt op 14 september vergezeld door Melissa Koutouzis. Zij is ruim 6 jaar woonactiviste en mede-initiatiefnemer van het Woonprotest en het Woningmanifest. Zij denkt en schrijft over diverse initiatieven om het nationale en gemeentelijke huisvestingsbeleid te helpen verbeteren.

Datum: donderdag 14 september 2023
Tijd: 20:00 – 22:00
Locatie: Independent School, Delftsestraat 33-3, Rotterdam
Tickets: € 10, – (regulier), € 6,- (korting)
Voertaal: Engels

Meer info en tickets: https://dedependance.eu/events/the-rent-emergency/

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven