Gerelateerd nieuws

De APsystems 3-fase micro-omvormer QT2 voor zonnepanelen met hoge vermogens

APsystems 3-fase micro-omvormer, de QT2, heeft een efficiëntie van 97 procent en is met een vermogen tot 2.000 voltampère geschikt voor zonnepanelen met een hoog vermogen. De omvormer is geschikt voor residentiële en commerciële pv-projecten.

Interactief
De micro-omvormer is uitgerust met reactieve vermogensregeling waardoor hij interactief is met elektriciteitsnetten. Dit helpt bij het beter beheren van fluctuaties in het elektriciteitsnet en biedt tegelijkertijd een robuuste en aantrekkelijke oplossing voor kleine en middelgrote commerciële PV-systemen.

Deze 3 fase miicro-omvormer heeft 4 ingangen voor aansluiting van 4 zonnepanelen en wordt standaard geleverd met een geïntegreerd VDE Relais.

Zigbee-functionaliteit
De micro-omvormer heeft een IP67-behuizingsclassificatie en een koelsysteem op basis van natuurlijke convectie. De QT2 biedt ook gecodeerde draadloze Zigbee-functionaliteit voor een veilige  communicatiesnelheid.

Het product wordt geleverd met een productgarantie van 10 jaar indien aangesloten op een ECU, maar deze kan worden uitgebreid tot 20 jaar. De QT2 is ontworpen voor veiligheid en is rechtstreeks verbonden met het laagspanningszonnepaneel en maakt verbinding met het elektriciteitsnet via wisselspanning, waardoor een veilige situatie wordt gegarandeerd. Het kan voorkomen dat in gebouwen met geïntegreerde zonne-energieprojecten hoogspanningsgelijkstroom op het dak tot problemen leidt, vlamboogrisico’s veroorzaken en zelfs tot brandgevaar kunnen leiden.

Link: https://emea.apsystems.com/nl/products/micro-omvormer/

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven