Gerelateerd nieuws

De alles-in-één-oplossing voor energiebeheer en -opslag

Een krachtige huisenergiecentrale die voldoet aan de energiewensen van grote moderne huishoudens en kleine bedrijven. Van het opladen van elektrische auto’s tot ondersteuning van liefst 50 zonnepanelen. Dat klinkt als het antwoord op de groeiende behoefte aan duurzame energie in Nederland, dat vanaf 2050 helemaal van het gas af is. De Home Power Station van Hager heeft het in huis.

Onafhankelijk van het energienetwerk

De Home Power Station is een alles-in-een-oplossing voor energiebeheer en -opslag voor huizen en kleine bedrijven met een jaarverbruik vanaf 8.000 kWh. Dankzij de ruime accucapaciteit van 13 of 19,5 kWh, het grote vermogen en de mogelijkheid om 50 zonnepanelen direct aan te sluiten, kan dit systeem een duurzame krachtpatser genoemd worden.

Het grote voordeel: als gebruiker ben je tot 85 procent onafhankelijk van het energienet. De energie die bewoners thuis opwekken, kunnen ze dankzij het slimme systeem dag en nacht optimaal inzetten voor eigen gebruik, zoals elektrische vloerverwarming, het opladen van elektrische auto’s en zelfs als noodstroomvoorziening.

Compleet energiebeheer: tot wel 7 auto’s

De Home Power Station heeft een drie-fasensysteem met ‘net balancing’, zodat de energie gebalanceerd over elke fase wordt verdeeld. Het systeem kan maximaal zeven autoladers aansturen en het laadvermogen tot 22 kW nauwgezet regelen. En, via de app kunnen gebruikers ook zelf het moment en de laadsnelheid per auto instellen.

Energiemanagementsoftware houdt het veilig

De geïntegreerde software maakt uitgebreide gebruiksinstellingen mogelijk. Gebruikers hebben direct inzicht en maximale invloed op alle energiestromen in een woning. Het batterijmanagementsysteem beschermt en bewaakt de aangesloten accu’s tegen overladen, overmatig ontladen en te hoge of te lage temperaturen. Zo wordt optimale veiligheid gewaarborgd.

Benieuwd naar de Home Power Station? Ontmoet de duurzame krachtpatser van Hager op de Vakbeurs Energie (Brabanthallen, 11-13 oktober 2022) op stand 6.B010.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven