dag van de bouw

Gerelateerd nieuws

Dag van de Bouw: Tour langs 5 aansprekende projecten rond Breda

Vijf aannemers met projecten in Breda en Etten-Leur stellen hun bouwplaatsen open op de Dag van de Bouw én nodigen leerlingen groep 7 en 8 van omliggende basisscholen uit om op vrijdag een kijkje te komen nemen.

Al langer leefde het idee om op de vrijdag voor de Dag van de Bouw ook scholen naar de deelnemende bouwplaatsen te trekken. Toch wel een enorme organisatie zo bleek, maar BouwSchool Breda greep deze kans toch aan. Er is bewust gekozen om de basisschoolleerlingen te benaderen omdat in dezelfde week in Breda ook al het event Game On wordt georganiseerd. Een techniekbreed event waar de (v)mbo leerlingen in de wijde omgeving voor worden uitgenodigd.

Vrijdag 17 juni voor leerlingen

Voor vrijdag 17 juni worden dus leerlingen groep 7 en 8 uitgenodigd van de basisscholen die rondom de deelnemende projecten liggen. Ad van de Riet, leerlingbegeleider bij de BouwSchool Breda, heeft deze organisatie op zich genomen. Samen met verenigingsmanager Petra Landmeter van Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West zijn meerdere aannemers met mooie projecten in en rondom Breda benaderd en gevraagd om deel te nemen. Lees in de speciaal ontworpen flyer welke aannemers hun bouwplaats openstellen op zaterdag 18 juni én op vrijdag 17 juni dus leerlingen ontvangen. De leerlingen zullen door Ad en zijn collega’s van de BouwSchool op de projecten worden ontvangen. Zij verzorgen een gastles en de leerlingen krijgen een rondleiding van de uitvoerder of projectleider. Bouwend Nederland is er trots op dat haar aannemers Breda Bouw, Nederlandse Bouw Unie, De Bonth van Hulten, Bouwbedrijf Vermeulen en De Kok Bouwgroep hieraan meewerken.

 Open hier de flyer in pdf met doorkliklinks.

Virtual Reality 

Speciaal op de projectlocatie van Breda Bouw, bij de geitenmelkpoederfabriek in Etten-Leur, is op zaterdag Averell van den Bos met de VR toolbox ‘Veilig werken op hoogte’ aanwezig. Het publiek kan met een virtual reality bril op ervaren hoe echte situaties prachtig nagebootst worden en op deze manier als training voor bouwplaatsmedewerkers ingezet kan worden. Lees meer over de VR toolbox vanuit de link uit de flyer.

Woonachtig in West-Brabant? Of zin in een ritje naar omgeving Breda? Pak dan de fiets of auto en maak op 18 juni een tour langs deze mooie projecten.

Bouwend Nederland houden je op de hoogte over de leerlingendag 17 juni en hopen veel enthousiasme voor werken in de bouw bij deze jongeren op te wekken. Wil je meer informatie over activiteiten voor jongeren in de omgeving van Breda? Klik dan door op het logo van Bouwschool Breda in de flyer.

Kom meer te weten over Dag van de Bouw

Alles over de deelnemende projecten aan de Dag van de Bouw vind je hier.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven