Gerelateerd nieuws

CAO Vlakglas: salarisverhoging van € 200,- per maand

De leden van de vakbonden moeten het nog goedkeuren, maar het voorstel is duidelijk: werknemers in het glas krijgen er maandelijks bruto 200 euro bij. ‘Geen procenten, maar harde euro’s’, zegt CNV Vakmensen in een persbericht. De circa 5.000 werknemers in de vlakglassector krijgen in de nieuwe CAO een structurele loonsverhoging en een eenmalige uitkering.

De CAO Vlakglas is een landelijke CAO, waar bedrijven onder vallen die vlakglas produceren en leveren aan de bouw. De vakbonden leggen het resultaat nu voor aan de leden. ‘Iedereen krijgt dit keer hetzelfde bedrag erbij’, meldt onderhandelaar Hank Oomkes van CNV Vakmensen over het bereikte CAO-onderhandelingsresultaat met Bouwend Nederland. ‘Als je dat omrekent naar procenten, gaat het om een forse verhoging. Iemand aan het eind van schaal 4 gaat er bijvoorbeeld zo’n 9 procent op vooruit.’

Eenmalige uitkering 200 euro

De nieuwe, eenjarige CAO Vlakglas geldt vanaf 1 januari 2023. Naast de maandelijkse loonsverhoging van 200 euro krijgen de werknemers in januari ook nog een eenmalige uitkering van 200 euro. Die geldt voor werknemers die per 1 juli 2022 in dienst waren. Verder is onder meer afgesproken dat de reiskostenvergoeding per 1 januari omhooggaat naar 21 cent per kilometer. Een werkgroep gaat aan de slag met verschillende onderwerpen: alternatieve feestdagen, ploegentoeslag en de inzet van leerambassadeurs.

Alle medewerkers die onder de CAO voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijf (SAVG) vallen, krijgen een loonsverhoging van 10,3 procent.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven