Gerelateerd nieuws

Coen Hagedoorn voor derde keer best presterende bouwer

Coen Hagedoorn Bouwgroep heeft de Cobouw50 Award voor best presterende bouwonderneming van het jaar gewonnen. Het bouwbedrijf uit Huizen kreeg de prijs dinsdagavond tijdens de uitreiking van de Cobouw Awards overhandigd.

Het is voor de derde keer dat Coen Hagedoorn de Cobouw50 Award in de wacht sleept. Een unicum, want geen enkele andere bouwer lukte dat tot dusver. Coen Hagedoorn liet dit jaar Bouwgroep Dijkstra Draisma, de winnaar van 2021 en 2022, net achter zich. Op de derde plaats eindigde Thunnissen Groep, die dit jaar voor het eerst kans maakte op de Cobouw50 Award.

Om de winnaar van de Cobouw50 Award aan te kunnen wijzen, beoordelen Cobouw en accountantsbureau PwC al veertien jaar samen de vijftig grootste bouwondernemingen van Nederland op hun financiële performance en soliditeit over de afgelopen drie jaar. Daarbij wordt onder meer gekeken naar winstgevendheid, kaspositie, benutte leencapaciteit en de solvabiliteit.

De aanmoedigingsprijs voor het meest duurzame bouwbedrijf van Nederland werd dinsdagavond uitgereikt aan Heijmans. Vorig jaar werd deze prijs voor het eerst uitgereikt. Cobouw streeft ernaar om de award voor meest duurzame bouwer te integreren in de Cobouw50 Award voor best presterende bouwer.

Naast de Cobouw50 Award zijn dinsdag ook de Cobouw Digitalisering Award, Cobouw Innovatie Award, Cobouw Duurzaamheid Award en Cobouw Young Talent Award uitgereikt. Daar ging afgelopen maanden een uitvoerige selectie aan vooraf, inclusief dynamische pitchronde. Deze vond plaats onder toeziend oog van deskundige jury’s. Dat leverde de volgende winnaars op:

· Cobouw Innovatie Award: Houtkern Bouwmethode van Circle Woord

· Cobouw Digitalisering Award: Common Data Environment van Croonwolter&dros

· Cobouw Duurzaamheid Award: Havep-hoofdkantoor van Paul de Ruiter Architects

· Cobouw Young Talent Award: Nienke Groenewegen van Van Hattem en Blankevoort

Voor het eerst dit jaar is tijdens de Cobouw Awards ook de Cobouw Bouwvrouw van het jaar bekendgemaakt. De jury wees na een uitvoerige selectieprocedure uiteindelijk Marieke Mentink, directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo, aan als winnaar.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven