Gerelateerd nieuws

Blinde vlek voor datakwaliteit wegnemen

Het belang van datakwaliteit in de sector groeit. Toch lukt het gebouwbeheerders, gemeentes en corporaties vaak niet een actueel en duidelijk beeld van hun bezit te hebben. Hoe zorg je hiervoor en hoe hou je dat actueel?

Voor goed beleid nu én in de toekomst, is het noodzakelijk om kwalitatieve data te hebben die betrouwbaar, valide en actueel is. Eigenlijk zeggen wij “data levert het fundament van goed beleid”. Deze data dient dan wel gestandaardiseerd en uniform te zijn, om de kwaliteit van deze data te kunnen waarborgen.   

Om te helpen in het oplossen van deze ‘blinde vlek voor datakwaliteit’, is een aantal jaar geleden het multidisciplinaire inspectieplatform Inspectic ontwikkeld door Movin’U. Op dit digitale platform registreer je efficiënt data van alle inspecties op locatie, bijvoorbeeld vooropname bouw, rookmelders of energielabels. Een correcte locatie-opname is essentieel voor verantwoording en de datakwaliteit voor onderhoud en beleid.    

Bovendien werk je met Inspectic samen met ketenpartners rond het vastgoed. Dit zorgt voor meer datakwaliteit, omdat de verschillende ketenpartners bij elke opname de data van een vastgoedobject verifiëren en valideren. Zo wordt de datakwaliteit door de keten bewaakt.

Vanaf wanneer maakt Inspectic jouw bedrijf en inspecties efficiënter met kwalitatieve data?

Kom kijken in hal 7 bij stand D012 of www.movinu.nl !

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven