Gerelateerd nieuws

BlauHoff zoekt installateurs voor plaatsing slimme thuisbatterij & industriële toepassingen

Wie wil het merk vertegenwoordigen?

BlauHoff is de ontwikkelaar van lithiumbatterijen en levert LifePo4 accu’s voor de opslag van zonne-energie voor thuis, bedrijven en de industrie: ze staan ook wel bekend als LFP-accu’s (lithium ijzer fosfaat).  Deze worden geleverd voor fietsen, e-scooters, maritieme- en buitenopslagsystemen vanaf 5kWh tot megawatts. Tot onze klanten behoren de overheid, de medische industrie, particulieren, bedrijven en OEM.

Prima verkoopargumenten

De installateur heeft naar de particuliere klant toe een aantal prima verkoopargumenten. Zo kan de eindgebruiker met de slimme thuisbatterij elektriciteit in- en verkopen op het moment waarop dat het meeste oplevert en zo verdient hij hiermee minstens € 2,- per dag. Dit voordeel kan nog toenemen. De opbrengst van de installatie is afhankelijk van het verschil tussen piek- en daluren. De eindgebruiker kiest zelf zijn leverancier van dynamische energie en heeft dus niet te maken met enige vorm van opslagen op de marktprijs of kostbare hardware. Er is geen ondoorzichtige 1 fase stopcontact oplossing nodig dus je houdt zelf controle en je hebt geen abonnementskosten. Ditzelfde geldt voor de bedrijfsoplossingen met binnen-oplossingen vanaf 40 kWh voor peak shaving, noodstroom of opslag overtollige zonne-energie of buiten-oplossingen tot enkele megawatts. 

Op het systeem rust maar liefst tien jaar garantie. Dat staat gelijk aan zesduizend laadcycli op de batterijcapaciteit. Na de garantieperiode heeft de batterij nog tenminste 80% aan capaciteit. Het BlauHoff Home systeem wordt aangesloten op het internet en kiest elke dag voor die vorm van inkoop – en eventueel verkoop – die de gebruiker wenst.

In de contacten met de particuliere klant kan de installateur verder verwijzen naar het rekenmodel in de Blauhoffshop, waarmee hij precies kan uitrekenen welke set het beste bij zijn specifieke situatie past. Dat kan eenvoudig door je gemiddelde jaarverbruik zonder teruglevering in te voeren. Veel eindgebruikers zitten met vragen over de brandveiligheid.  Ook op dit gebied heeft de installateur goede verkoop- maar vooral argumenten voor de veiligheid. Omdat de LFP-batterijen het veiligste materiaal bevatten, voldoen ze aan alle brandveiligheidscertificaten. Voor bedrijven zijn vaak specifieke oplossingen nodig. Ook hiermee kan Blauhoff u helpen.

Aantrekkelijke marge 

Aan de prijs zal het niet liggen, want de professionele thuisbatterij of de industriële oplossing kan al worden aangeschaft vanaf € 5750,-. Bij deze consumentenprijs is de installatie al inbegrepen. Voor de installateur zit er uiteraard een aantrekkelijke marge op zijn werkzaamheden. 

Ontzorging

Met BlauHoff Home wordt de thuisbatterij dagelijks opgeladen, uitgaande van de laagste stroomprijs van de leverancier van je eigen keuze. Overtollige elektriciteit, afkomstig van zonnepanelen, wordt gratis afgevoerd. Ook kan de piekbelasting worden verlaagd om zo de hoofdaansluiting te ontlasten. 

Met het BlauHoff Home of Maxus alles in één pakket ben je direct klaar om van start te gaan. De installateur van BlauHoff komt alles plaatsen en ontzorgt de klant volledig.  

Later uitbreiding?

De installateur kan de eindklant ook van dienst zijn als de installatie moet worden uitgebreid.  De thuisbatterij kan namelijk direct worden aangepast als dat nodig is, bijvoorbeeld als er meer capaciteit wordt gevraagd. Daarvoor zijn voordelige modules beschikbaar van 5,12 kWh die makkelijk zijn te monteren. Ook is een noodstroomvoorziening mogelijk. De installatie werkt mét, maar ook zonder zonnepanelen, dus ze zijn ook geschikt voor monumentale panden en rietgedekte panden.

Werking

De BlauHoff Home- of Maxus Installatie laadt en ontlaadt de batterij altijd op het juiste moment. De gebruiker hoeft hiervoor niets te doen. De thuisbatterij neemt maar weinig ruimte in. De Home is voor binnen geschikt en de Maxus is een batterij voor buiten. De installatie gebeurt door gecertificeerde elektriciens. BlauHoff is hiervoor op zoek naar vakmensen.

 Voorraad

BlauHoff is een voorraadhoudende onderneming met een verkoop in 25 Europese landen. De installateur kan dus altijd terecht voor onderdelen en op die manier de klant snel bedienen. Onderdelen zijn direct uit voorraad leverbaar dus er zijn geen lange levertijden. Ook is het mogelijk met dezelfde slimme modules zowel High Voltage als Low Voltage te werken waardoor uw voorraad beperkt kan zijn en uw klant snel geholpen kan worden.

Heb je een installatiebedrijf en wil je ons merk vertegenwoordigen? 

Kijk op www.blauhoff.nl voor meer informatie en neem contact op voor de installateurs prijzen en eventueel een gratis dag hulp met een installatie aan te vragen. 

info@blauhoff.nl – 085 0711 875

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven