Gerelateerd nieuws

Bewustwording in weggooigedrag

Door het afval binnen uw organisatie gescheiden in te zamelen, kunnen we zoveel mogelijk afvalstromen in de kringloop houden. Het juiste weggooigedrag van mensen speelt hierbij een grote rol. Onbewuste associaties die door de omgeving geactiveerd worden, beïnvloeden ons gedrag. Herena afvalbakken maakt op een aantal manieren handig gebruik van deze wetenschap.

Herkenbaarheid

Goed scheiden begint op de plek waar we het afval weggooien. Herkenbaarheid blijkt een belangrijke succesfactor. Het consistent gebruik van kleuren, namen en symbolen helpt bij het stimuleren van gewenste afvalscheiding.

Visuele communicatie

Precies de reden waarom Herena visuele communicatie in het ontwerp van de prints en afvalscheidingswijzershanteert. Dezelfde als voor huishoudelijk afval. Wel zo makkelijk!

De kleuren van de prints aan de voor- en bovenzijde van de afvalbak zijn identiek. Daarnaast is op elke module te lezen en zien welke afvalstroom in de afvalbak thuishoort.

De afvalscheidingswijzer is als extra optie te bestellen. De afgebeelde symbolen geven in combinatie met vinkjes en bijbehorende kleuren duidelijk aan wat er wél en niet in de afvalbak weggegooid mag worden. Ze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Er is van alles mogelijk! 

Gemak

Waar we ons bij succesvol afval scheiden vooral bewust van moeten zijn? Mensen houden van gemak. Met de visuele communicatie van Herena wordt afval scheiden op de werkvloer een stuk makkelijker.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven