Gerelateerd nieuws

Betere bescherming van werknemers op bouwplaats bij werken met asbest | Wetgeving moet strenger na besluit van Europees Parlement

Het Europese Parlement heeft met overweldigende meerderheid gestemd voor strengere regels rondom asbest. Dat is goed nieuws en een duidelijke opdracht aan de Commissie om met verbeterde wetgeving te komen. Dit moet ervoor zorgen dat jij straks beter beschermd bent op de bouwplaats.

Norm wordt strenger
Op de bouwplaats en bij verbouwings- of renovatiewerkzaamheden heb je soms te maken met asbest. Waar je nu nog in aanraking mag komen met 2000 asbestvezels per m3, wordt dit – als het Europees Parlement zijn zin krijgt – gehalveerd naar 1000 vezels/m3. Hierdoor kun jij je werk straks veiliger doen.

Gezondheid werknemers voorop
Volgens FNV-besuurder Hans Crombeen is het ontzettend belangrijk dat de gezondheid van werknemers voorop wordt gesteld. Hij vindt daarom dat de grenswaarde voor asbest niet laag genoeg kan zijn. 

Hans Crombeen: \”Wat er nu op tafel ligt is een halvering van de huidige grenswaarde. En voor heel Europa gelijk. Een belangrijke stap.\”

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven