Gerelateerd nieuws

Behaal het verplichte certificaat werken met diisocyanates via Bouwradius 

Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht dat werknemers die met PUR werken, een speciale opleiding hebben gevolgd. Dit komt door de gevaarlijke stoffen diisocyanaten die in PUR-schuim zitten en allergieën kunnen veroorzaken. Het is daarom verboden om met producten te werken die diisocyanaten bevatten zonder de benodigde training en certificaat. Dit geldt niet alleen voor PUR-schuim, maar ook voor lijmen en lakken die deze stoffen bevatten.

De producenten van deze producten zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beschikbaar stellen van het opleidingsmateriaal. Zij kunnen aangeven welke mate van opleiding nodig is voor welk product of toepassing. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het registreren van de opleiding van elke medewerker en de opleiding moet iedere vijf jaar worden herhaald.

Het is verplicht om de opleiding succesvol af te ronden om met diisocyanaten te mogen blijven werken.

Laat u ontzorgen door Bouwradius

U kunt uw medewerkers zelf opgeven voor de onlinetraining via www.safeusediisocyanates.eu.

Het is echter gebleken dat het aanmelden van de deelnemers en het kiezen van de juiste onlinetraining een tijdrovende en vrij lastige klus is.

Bouwradius kan die taak van u overnemen. U hoeft alleen nog maar de naam van de deelnemer door te geven, eventueel ZONDER emailadres. Bouwradius verzorgt de rest. Geen omkijken naar dus en scheelt u veel tijd!

Kosten € 17,50 per deelnemer.

Bouwradius gaat verder met groepstrainingen!

Zijn uw medewerkers niet zo bekwaam met computers, dan kan Bouwradius de medewerkers klassikaal onder begeleiding van een trainer de e-learning laten doorlopen en de toets doen. Ook hierbij verzorgt Bouwradius de gehele administratie, uitvoering, inzet van laptops en het aanleveren van de certificaten.

Bouwradius kan via de volgende stappen uw medewerkers het certificaat 048 Professionele toepassing van kleef- en afdichtmiddelen/ kleine verpakkingen bij omgevingstemperatuur te laten behalen. 

  • U hoeft alleen de voornamen, voorletters en achternaam van de deelnemers aan te leveren.
  • Bouwradius koopt de e-learningmodule (048) in bij safeusediisocyanates.
  • Meldt de deelnemers aan bij het platform.
  • Zorgt voor de inzet van laptops, richt deze per deelnemer in, zodat iedere deelnemer bij het openen van de laptop direct kan starten.
  • Verzorgt hoofdtelefoontjes voor het geluid (eenmalig gebruik)
  • Op de dag van de training wordt gestart met een inleiding (kan als Toolbox gebruikt worden) over veilig werken met diisocyanates.
  • De deelnemers krijgen uitleg, tips over de training en het gebruik van de laptop.
  • De deelnemer volgt onder begeleiding de training, die bestaat uit filmpjes, plaatsjes, teksten (die voorgelezen worden) De deelnemer kan gedurende de training vragen stellen.
  • Daarna volgt de toetsing van 10 vragen. Ook hierbij wordt de deelnemer begeleid, totdat de deelnemer slaagt.
  • Bouwradius stuurt na afloop voor uw administratie de digitale certificaten toe.

De training duurt circa 75 minuten. Er kunnen tot wel 4 groepen van 20 deelnemers per dag de training volgen. Kosten zijn € 350,- per een of twee achtereenvolgende groepen.

Daarnaast € 27,50 per deelnemer voor de lesstof, aanmelden deelnemer, voorbereiding laptop per individuele deelnemer, inzet laptops en oortjes, toetsing en het toesturen van de certificaten.

De groepstrainingen kunt u als Toolboxmeeting aanmerken.

Ga voor meer informatie naar de website www.bouwradius.nl/actueel/veilig-werken-met-pur/ en klik op actueel. Of bel direct naar 079 368 58 00.

Bouwradius
www.bouwradius.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven