Gerelateerd nieuws

Bauma 2022: unieke fundeer- en sondeeroplossingen van A.P. van den Berg  

A.P. van den Berg is van 24 – 30 oktober aanwezig op de Bauma 2022 en toont hier innovatieve oplossingen op het gebied van funderen en sonderen. U bent van harte welkom ons te bezoeken in hal C2 op stand 313.

Geluidsarm en trillingvrij funderen
Funderen met prefab betonpalen gaat over het algemeen gepaard met geluidsoverlast, trillingen en een hoog brandstofverbruik. Echter niet als het aan A.P. van den Berg ligt. Naast sondeerapparatuur ontwerpt en levert het bedrijf een unieke fundeermachine, de Pile Pusher Pro, die kwalitatief hoogwaardige prefab palen de grond indrukt. Dit biedt voor talloze projecten zwaarwegende voordelen ten opzichte van traditioneel heien en in de grond gevormde fundeerpalen. Funderen met de Pile Pusher Pro is geluidsarm en er zijn geen trillingen die schade kunnen veroorzaken aan omliggende gebouwen of infrastructuur.

Waardevolle data
Elke Pile Pusher Pro is uitgerust met een data-acquisitiesysteem. Deze verzamelt tijdens het indrukken van elke paal extra gegevens. De indrukmethode biedt daardoor een kwaliteitsverhoging en goede mogelijkheden om middels aanvullende berekeningen het funderingsontwerp te optimaliseren. De hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de prefab betonpaal staat buiten kijf. De Pile Pusher Pro doet daar met een unieke en uiterst waardevolle eigenschap nog een schepje bovenop. De machine registreert namelijk tijdens het indrukproces diverse parameters, die direct gebruikt kunnen worden om het dragend vermogen van de palen en dus de fundering te verifiëren.

Duurzaam funderen
De Pile Pusher Pro heeft een laag brandstofverbruik en kan zelfs volledig elektrisch worden aangedreven. De machine is dusdanig betrouwbaar en robuust dat er weinig slijtage optreedt en er hierdoor sprake is van een lange levensduur. Gevoed vanaf het spanningsnet is de Pile Pusher Pro de enige fundeermachine ter wereld die volledig elektrisch een prefab fundeerpaal kan installeren.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven