Gerelateerd nieuws

bauma 2022: Tobroco-Giant groeit uit tot full-liner

Nieuwe (elektrische) modellen en complete lijn verdichtingsmachines.

De ambities van TOBROCO-GIANT reiken verder dan tot de grootste producenten van wielladers behoren. Het merk uit Nederland wil uitgroeien tot een full-liner in compact en duurzaam materieel. Enerzijds gebeurd dit door uitbreiding van het portfolio over de gehele breedte met de introductie van nieuwe en elektrische modellen over de gehele lijn. Daarnaast heeft de overname van ULBO Machinery ertoe geleid dat er nu een complete lijn aan verdichtingsmachines is toegevoegd aan het gamma.

Op stand 209 in hal C6 presenteert TOBROCO-GIANT een groot aantal nieuwe modellen en verschillende vertrouwde modellen. Een serie van acht trilplaten, trilstampers en rollentrillers zullen voor het eerst aan het internationale publiek getoond worden. Verder staan er op de stand van 182 m2 zeven andere GIANT modellen. Hierbij gaat het om een skid steer lader, diverse wielladers, een telescopische wiellader en verreiker. Deze machines zullen stuk voor stuk uitgerust zijn met een aanbouwdeel dat geschikt is voor werkzaamheden in de bouw, sloop en infrastructuur.

Elektrisch succes wordt uitgebreid

Tijdens de vorige editie van Bauma introduceerde TOBROCO-GIANT de eerste twee elektrische wielladers. De G2200E en G2200E X-TRA gingen eind 2019 in productie en zijn een succes gebleken. Door de toenemende vraag naar elektrische machines en brede inzetbaarheid zijn er inmiddels ruim 1.000 wielladers uit de 2.2 ton-klasse geproduceerd.

De komende jaren wordt het aanbod elektrische modellen drastisch uitgebreid zodat er in de toekomst van ieder model een elektrische variant beschikbaar is. De G2700E en G2700E

X-TRA zijn hiervan de eerste machines die beschikbaar zijn. Met een bedrijfsgewicht van 2.595 kg opereren beide machines een klasse hoger dan de G2200E (X-TRA) en zijn ze in staat om zwaardere werkzaamheden uit te voeren. Een kiplast van 2.300 kg voor de G2700E X-TRA zorgt ervoor dat het tillen en transporteren van complete pallets klinkers of tegels geen enkel probleem is.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven