Gerelateerd nieuws

BAM Bouw en Techniek en RENN4 tekenen overeenkomst voor realisatie schoolgebouw Samen Kansrijk in Drachten

BAM Bouw en Techniek en RENN4 hebben de overeenkomst getekend voor de realisatie van Samen Kansrijk in Drachten. Voor Samen Kansrijk wordt een nieuw schoolgebouw gerealiseerd voor een nieuw onderwijsconcept voor gespecialiseerd onderwijs. Dit toekomstbestendige en duurzame schoolgebouw is er op gericht om kleine groepen leerlingen met vergelijkbare onderwijsbehoeften op één gespecialiseerde onderwijsvoorziening basisonderwijs te bieden. Bij de realisatie van Samen Kansrijk zijn vier schoolbesturen betrokken: Adenium, Kentalis, SO Fryslân en RENN4.

Verschillende gebouwen 

BAM Bouw en Techniek is tijdens de realisatie verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. Samen Kansrijk zal bestaan uit een schoolgebouw, een sportgebouw en een kapschuur en heeft een omvang van circa 10.000 m2 bvo. In de kapschuur komen praktijkruimtes voor groen en techniek. Het sport- en zwemgebouw zal bestaan uit drie sportzalen en een therapiebad met beweegbare bodem.

De nieuwe schoolgebouw is een duurzaam en gasloos gebouw, zal worden voorzien van zonnepanelen en wordt Frisse Scholen klasse B. Verder worden duurzame materialen zoals hout toegepast in zowel de gevel als in het interieur.

Speciale voorzieningen

Het ontwerp van Samen Kansrijk is gemaakt door Architectenbureau DP6. In het ontwerp is rekening gehouden met de speciale doelgroep voor wie de school is bestemd. Zo zal het schoolgebouw voorzien zijn van logopedieruimtes, spelruimtes, speellokalen, time-out ruimtes, verschillende liften en een klimmuur. Ook zal er in de bewegwijzering veel gebruik worden gemaakt van symbolen en kleuren. Lindhorst Adviseurs is bij de bouw betrokken als projectmanager, Syperda-Hardy als installatieadviseur, Van Rossum als constructeur en ZRi als adviseur bouwfysica en brandveiligheid.

Planning

De bouw zal in het tweede kwartaal van 2023 starten en zal aan het begin van 2025 in gebruik worden genomen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven