Gerelateerd nieuws

Asset Management met RFID-technologie

Krijg grip op gereedschap en werkmaterieel


Is het beheer van groot- en/of klein materieel voor jouw organisatie een dagelijks terugkerende, handmatige en tijdrovende bezigheid? Schrijf jij jaarlijks vele duizenden euro’s af op verlies of diefstal van materieel? Bespaar nu eenvoudig tijd en kosten met de Asset Management-oplossing met RFID-technologie. GPS-Buddy biedt een totaaloplossing voorzien van de nieuwste telematica- en IoT-oplossingen, waarbij de locatie van alle bewegende assets online wordt gemonitord in één centrale beheeromgeving. Nooit meer zoeken naar assets als graafmachines, containers, zaagtafels, stijgers, slijpmachines of ieder ander materieel.

Bespaar tijd en kosten

Asset Management geeft je een overzicht van alle bedrijfseigendommen, controle op afstand, slim onderhoudsbeheer en een foutloze facturatie. Bovenal plan je voertuigen en materieel eenvoudig volgens opdracht en communiceer je via het platform met medewerkers hierover. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd en de moeite van het traceren. Daarnaast verminderen de afschrijvingen op verloren of gestolen materieel.

RFID

De Asset Management-oplossing bestaat uit een verzameling geavanceerde GPS-trackers in combinatie met RFID-tags of losstaande asset trackers. Door gebruik te maken van radiofrequentie zendt een actieve RFID-tag of tracker zijn locatie uit. Het signaal van één of meerdere tags wordt door de geavanceerde GPS-tracker opgevangen. Dit kan een vast systeem zijn in een gebouw of werkkeet, of in een voertuig van de organisatie. De tracker geeft de informatie van de tag door aan het netwerk, zodat de locaties altijd zichtbaar zijn in het systeem via de browser of de app. Omdat de radiozender wordt gevoed door een duurzame, herlaadbare batterij kan deze langdurig signalen uitzenden en in optimale omstandigheden tot 2.000 meter bereiken. Het signaal kan zowel binnenshuis als buitenshuis gemeten worden.

Modulaire opbouw

Door de modulaire opbouw van het systeem kan je kiezen voor verschillende tracking-oplossingen om waardevolle assets te beheren. Door de combinatie te maken met Fleet Management worden alle voertuigen, werkmaterieel en gereedschappen zichtbaar gemaakt op dezelfde kaart in het beheerplatform. Tevens kan informatie uit de tachograaf en de CANbus van de voertuigen of het materieel gecombineerd worden om onderhoud en administratie te vereenvoudigen.

Grip krijgen en houden

Meer dan ooit worden bedrijven, groot en klein, genoodzaakt om de bedrijfsprocessen te stroomlijnen en steeds meer grip te krijgen op alle assets binnen het bedrijf. Grip krijgen én houden op bewegende assets als voertuigen en materieel is de sleutel tot succes.

Download de whitepaper en leer alles over Asset Management.
www.gps-buddy.com/nl/oplossingen/asset-management/whitepaper-asset-management/

GPS-Buddy

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven