Gerelateerd nieuws

Architects, not Architecture: in dialoog met 3 creatieve breinen achter architectuur in Rotterdam

De internationale evenementenreeks “Architects, not Architecture” keert terug naar Rotterdam op 2 november 2023, met medewerking van JUNG. Dit unieke event biedt gasten de mogelijkheid om op een intieme manier in contact te komen en in dialoog te gaan met twee Nederlandse architecten en een internationale gast: Thom Mayne, Nanne de Ru en Ola Hassanain. Tijdens een talk zullen ze hun persoonlijk verhaal en creatieve inzichten delen die belangrijk zijn geweest in hun carrière.

Architects, not Architecture biedt een exclusief platform voor architecten om persoonlijke ervaringen en inspiratie te delen die hun creatieve ontwikkeling hebben gevormd, met de nadruk op hun belangrijkste creatieve periodes. Dit format, waarbij sprekers niet mogen praten over hun architecturale projecten, stelt het publiek in staat inzicht te krijgen in het persoonlijke leven van de architecten en hun onderliggende inspiraties achter hun werk.

Het event zal plaatsvinden in het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De deuren openen om 18:00 uur en de talks beginnen om 19:00 uur.

Over de sprekers

Thom Mayne is medeoprichter van het internationale architectuurbureau Morphosis. Met vestigingen in Los Angeles, New York en Shanghai vertegenwoordigt hun werk een breed scala aan ontwerpen, van scholen en musea tot commerciële torens en stadsplanning. Mayne is ook medeoprichter van het Southern California Institute of Architects (SCI-Arc), waar hij de leiding heeft over het Now Institute, een denktank op postdoctoraal niveau voor stedelijke duurzaamheid en flexibiliteit.

www.morphosis.com

Nanne de Ru richtte in 2005 Powerhouse Company op, een architectenbureau met vestigingen in Rotterdam, München en Oslo. Zijn ambitie is om de volledige keten van bij de ontwikkeling tot de bouw van vastgoed volgens zijn eigen idee te organiseren. Zijn visie richt zich op een gezonde mix van duurzaamheid, het bedienen van een breed publiek en waarde creëren voor investeerders, zonder hoogwaardige architectuur uit het oog te verliezen.

www.powerhouse-company.com

Ola Hassanain is beeldend kunstenaar maar met een achtergrond in architectuur. Ola baseert haar werk op het idee van “ruimte als politiek discours,” een uitgebreid begrip van ruimte dat probeert een ruimtelijke geletterdheid te ontwikkelen die ons kan helpen verschillende politieke ecologieën voor te stellen.

Praktische informatie

Programma:
18:00  –  19:00    Opening deuren en netwerkmoment
19:00  –  19:15      Introductie
19:15   –   21:00    Talks (20 min per spreker, gevolgd door interviewmoment)
21:00  –   21:30    Q&A
21:30  –   23:00   Netwerkmoment met drinks en finger food

Locatie:
Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam
Nederland

Registreer via: www.architectsnotarchitecture.com/event/rotterdam-2023

Meer informatie over het event: www.architectsnotarchitecture.com

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven