Gerelateerd nieuws

AkzoNobel kiest drie winnaars van innovatiewedstrijd

Drie veelbelovende startups hebben eind maart de wereldwijde Paint the Future startup challenge gewonnen. De winnaars zijn SolCold, Aerones en SprayVision. “Innovatie in een samenwerkingsverband verandert de verf- en coatingindustrie ingrijpend,” zegt Klaas Kruithof, CTO van AkzoNobel.

AkzoNobel organiseert de competitie om startups in contact te brengen met industriële kennis en expertise om hun oplossingen in de verf- en coatingsindustrie te helpen versnellen. Deze editie ging 18 mei 2021 van start en leverde 245 inzendingen uit 62 landen op. Tien finalisten, afkomstig uit VS, Canada, Israël en Europa, werden geselecteerd om in Amsterdam deel te nemen aan het driedaagse bootcamp-programma.

De internationale jury, onder voorzitterschap van Klaas Kruithof (Chief Technology Officer) van AkzoNobel, koos de volgende drie winnaars:
– SolCold uit Israel: ontwikkelde een duurzame zelfkoelende coating
– Aerones uit Letland: robotica voor onderhoud van windturbines
– SprayVision uit Tsjechië: data gedreven aanpak voor optimale verfspuittoepassing

“Ik kijk ernaar uit om de vaardigheden van deze gepassioneerde ondernemers te combineren met onze kennis van verven en coatings. Samen gaan we onze klanten nieuwe oplossingen bieden die hun voorstellingsvermogen te boven gaan”, aldus Kruithof.

Het is de tweede keer dat het bedrijf een wereldwijde startup challenge organiseert. Over heel de wereld zijn er in de tussentijd ook regionale startup challenges gehouden: in Brazilië, China en in India.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven