Gerelateerd nieuws

13e editie VKG Architectuurprijs

De 13e editie van de VKG Architectuurprijs is gestart. Dé vakprijs voor projecten waarbij esthetiek, circulariteit, uitvoeringstechniek en kunststof kozijnen perfect deel uitmaken van het ontwerp. Tot en met 8 september kunnen projecten via de website van VKG Keurmerk aangedragen worden. We nodigen architecten en opdrachtgevers uit hun succesproject te delen en aan te melden voor deze eervolle prijs.

De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens Building Holland op 8 november 2023. Al 30 winnaars gingen de architecten voor die in november als winnaar uit de bus zullen komen.

Wie wint de eervolle VKG Architectuurprijs 2023?

Het raam en de entree vormen de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld. Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Net als de hele bouwkolom zet de kunststofkozijnenbranche sterk in op duurzame innovatie. De esthetische waarde van gevelbekleding wordt hier vanzelfsprekend in meegenomen. Oud winnaar en jurylid Arthur Nuss roept architecten op hun project aan te melden voor deze mooie prijs.

Categorieën nieuwbouw en renovatie

De VKG Architectuurprijs kent twee categorieën: Nieuwbouw en Renovatie. Duurzaamheid is een randvoorwaarde voor de genomineerde projecten en wordt meegewogen in de beoordeling door de jury. Met deze prijs wil de branchevereniging voor kunststof kozijnen lof uiten aan projecten die het verdienen. Anderzijds mogen architecten, projectontwikkelaars, aannemers, gemeentes, woningcoöperaties en andere spelers in de bouw geïnspireerd worden. De nieuwe generatie kunststof kozijnen staat voor esthetiek, veelzijdigheid en duurzame innovatie, onder andere door een al jaren functionerend recyclesysteem.

De jury

De jury bestaat uit vakmensen uit de bouwwereld en het duurzaamheidslandschap. Oud-winnaars Arthur Nuss (Global Architects) en Arno Kolen (van den hout & kolen) selecteren en beoordelen samen met duurzaamheidexpert Mantijn van Leeuwen (Nibe) en directeur VKG Albert Zegelaar de genomineerde projecten.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven