Gerelateerd nieuws

Vergroot je detectiebereik op de bouwplaats door slimme beveiligingssystemen

De cameratoren als tijdelijke beveiligingsoplossing domineert nu nog de markt als het gaat om de beveiliging van bouwterreinen. Maar voor hoe lang? De vraag is hoeveel cameratorens je nodig hebt om je bouwproject in elke fase optimaal te beveiligen.

360 graden detectiebereik

Uitvoerders zien een cameratoren op het bouwterrein niet altijd graag komen. Alle materialen en gereedschappen moeten in het zicht van de camera worden geplaatst. “Soms wordt het dan best krapjes werken”, aldus Julia Wand, general manager bij DeterTech. 

Dat is waarom DeterTech al jaren mobiele units levert die op heuphoogte de bouwplaats bewaken, met als gevolg een groter detectiebereik.“Cameratorens hebben in de regel een bereik van pakweg 100 meter vanaf de toren en kijken één kant op, terwijl een PID360 360 graden zicht heeft op de bouwplaats dankzij de drie camera’s rondom. Zo ziet onze meldkamer ook wat er in dode hoeken gebeurt.” De PID360’s werken op accu’s en zijn makkelijk verplaatsbaar, wat handig is bij de herinrichting van het bouwterrein gedurende het project.

Uitvoerders die gebruikmaken van DeterTech maken in de eerste maanden zelf soms ook kennis met het afschrik- en alarmsysteem. “Als er wordt overgewerkt, kun je dit doorgeven aan onze meldkamer, zodat de PID360’s later worden ingeschakeld. Doe je dat niet, dan vergeet je dat nooit meer. Het alarm, het licht en de melding ‘U bent gedetecteerd. De beveiliging is gewaarschuwd en onderweg’, maken altijd diepe indruk.” aldus een lachende Wand. “En binnen een minuut heb je alsnog onze eigen meldkamer aan de lijn.”

Gedetailleerde beelden met 

DTNet

Steeds vaker kloppen projectleiders na diefstal op de bouwplaats bij DeterTech aan. Materialen moeten opnieuw worden besteld en de uitvoerder zit uren op het politiebureau om aangifte te doen. Daarna volgt ook nog eens de afwikkeling met de verzekeraar, die vraagt om waterdicht bewijsmateriaal.  

Om de camerabeelden eenduidig te maken, werd DTNet geboren. Door de mobiele units te laten communiceren mét een cameratoren, ontstaat er dubbele beeldverificatie. Julia Wand legt uit: “De PID360 ziet de indringer bijvoorbeeld van links, terwijl de cameratoren vanuit rechts bovenaf binnen een seconden inzoomt. Die beelden van verschillende invalshoeken geven onze mensen in de meldkamer direct inzicht in de situatie. En reken maar dat de opsporingsdienst en verzekeraars er ook blij mee zijn.”

Klik hier voor de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven