Gerelateerd nieuws

Primeur: Weekamp Deuren lanceert de BioComfort, de eerste biobased en circulaire voordeur in Nederland

Nieuwe duurzame voordeur met sociale impact


Weekamp Deuren introduceert een geïsoleerde voordeur die zowel biobased als circulair is en naadloos in bestaande deurkozijnen past, waarmee zij een unieke oplossing biedt voor de renovatiemarkt.

Weekamp Deuren introduceert trots haar nieuw ontwikkelde voordeur, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen en tevens een positieve sociale impact heeft tijdens het productieproces.

Voor het randhout van deze BioComfort-deur gebruikt Weekamp Deuren oude massiefhouten voordeuren, die vooral woningcorporaties momenteel op grote schaal vervangen. Deze deuren worden gedemonteerd en de bruikbare hardhouten delen worden vervolgens verwerkt tot herbruikbaar randhout door ze te zagen, schaven, lamineren en vingerlassen in sociale werkplaatsen, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn.

Dit initiatief voorkomt dat oude massiefhouten voordeuren worden verbrand. De nieuwe BioComfort-deur biedt nu een duurzaam alternatief voor vervanging, waarbij hout van de oude deuren wordt hergebruikt. Met een dikte van 54 millimeter en een kleine sponning rondom past deze deur perfect in bestaande kozijnen van 40 millimeter dik. Een extra tochtwerend rubber in de sponning zorgt voor een verhoogde luchtdichtheid. De BioComfort-deur is een vlakke plaatdeur die beschikbaar is in alle modellen van de populaire WK3000-lijn.

Biobased isolatie
De BioComfort-deur is voorzien  van een houtvezelisolatieplaat, waarmee Weekamp Deuren de duurzame keuze maakt boven traditionele PU- of XPS-isolatie. Deze houtvezelplaat biedt vergelijkbare isolerende eigenschappen als XPS en plaatst de deur in GND isolatieklasse 2 of 3 (goed geïsoleerd en zeer goed geïsoleerd), terwijl het ook bijdraagt aan de stabiliteit en stevigheid van de deur en verstrekt de inbraakveiligheid.

FSC-keurmerk
Dankzij de nauwkeurige registratie van de herkomst van de gerecyclede voordeuren door Weekamp Deuren, is een FSC-Recycled registratie voor het randhout mogelijk. Voor het nieuwe naaldhout en de beplating van de deur wordt eveneens FSC-gecertificeerd materiaal gebruikt.

De beplating van de deur bestaat uit Medite Tricoya Extreme, een zeer hoogwaardige FSC-gecertificeerde MDF-plaat met een levensduur van meer dan 50 jaar, wat bijdraagt aan zowel de duurzaamheid als de kwaliteit van de deur.

Klik hier voor de website.

Opbouw Weekamp Deuren BioComfort

Dwarsdoorsnede Weekamp Deuren BioComfort sample

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven