Gerelateerd nieuws

BMair komt nog in 2024 met baanbrekende noviteiten op het gebied van cabinefiltratie

Na de fusie met Freshfilter eerder dit jaar en met een nieuwe internationale norm in het vooruitzicht, staat BMair klaar om de markt opnieuw te revolutioneren met baanbrekende innovaties op het gebied van cabinefiltratie. 

Onder leiding van voormalig Freshfilter DGA Guido Mols en een uitgebreid R&D-team, zal BMair de nieuwste technologieën introduceren die de standaard in de sector opnieuw definiëren. De eerste van deze innovatieve oplossingen wordt al na de zomer verwacht.

Vernieuwde filterpakketten: Kwaliteit gegarandeerd

Het plaatsen van een filteroverdruksysteem is één ding, maar het gebruik van de juiste kwaliteitsfilters is minstens zo belangrijk. Het belang van het plaatsen van originele filters kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Een kleine afwijking in de maatvoering of een mindere, vaak goedkopere, kwaliteit kan een groot effect hebben op de gezondheid van de machinist! Ook vervuilt dit potentieel uw airco-systeem en/of elektronische componenten. Wat ons betreft zeer onwenselijk.

BMair gaat per juli 2024 een stap verder door filters te leveren die alvast voldoen aan de nieuwe aanstaande, strengere Europese norm. Hierdoor is een machinist verzekerd van maximale bescherming in zijn of haar cabine volgens de aanstaande standaarden. Dit geldt niet alleen voor de BMair en Freshfilter productlijnen, maar zal deze richtlijn ook aanpassen bij de originele filters voor de systemen met het merk Ventox, Brotec en BroAir. 

Modulaire ontwikkeling: Flexibiliteit en efficiëntie

BMair heeft na de fusie geen afscheid van de beproefde technologieën zoals de F20 (FFTube) en de MAO-6HC genomen. Integendeel, deze technologieën zijn de basis voor een volledig nieuw modulair filteroverdrukconcept dat ontwikkeld is met de nieuwste inzichten en technologieën. 

Dit nieuwe concept biedt een zeer compacte voetafdruk zonder compromissen te sluiten op kwaliteit en efficiëntie. Dit mag gezien worden als een nieuwe standaard, waarbij er tevens doorontwikkeling heeft plaatsgevonden op de huidige technologieën op het gebied van filteroverdruk in de markt.

De bètatestfase is inmiddels begonnen, waarin het filteroverdruksysteem en het nieuwe monitoringssysteem grondig worden getest in verschillende omgevingen. De voorlopige resultaten zijn veelbelovend, en naar verwachting zal BMair dit revolutionaire systeem na de zomer presenteren aan een breed publiek. Houdt hiervoor de socials in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief van BMair.

Klik hier voor de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven